انواع پارتیشن های آلومینیومی در دکوراسیون اداری
دکوراسیون اداری یکی از مقوله های پرطرفدار امروزی برای بهینه سازی فضای کار و افزایش بهره وری است. در این راستا پارتیشن اداری با مزایای بسیار و هزینه مقرون به صرفه توانسته است جایگاه مناسبی را در این عرصه کسب کند. یکی از انواع پر کاربرد پارتیشن های اداری، پارتیشن آلومینیومی است که در این مقاله قصد داریم به بررسی مزایا و معایب و انواع پارتیشن آلومینیومی در دکوراسیون اداری بپردازیم.
طراحی پارتیشن آلومینیومی
پارتیشن آلومینیومی به پارتیشن های گفته میشود که در طراحی اجزای آن از فریم های آلومینیومی استفاده شود. این نوع پارتیشن سازه اصلی یا اسکلت کار از جنس آلومینیوم بوده و در ترکیب با مواد دیگر مانند شیشه یا ام دی اف ساخته میشود. به طور مثال از ترکیب شیشه های مات یا شفاف با فریم آلومینیومی پارتیشن هایی با امکان حفظ نور طبیعی محیط ساخته میشود. در طراحی این پارتیشن اجزا به وسیله پیچ هایی به یکدیگر متصل میشوند که مخفی بوده و تنها در بخش داخلی قابل مشاهده هستند.
پارتیشن های آلومینیومی انواع متعددی دارند، اما آنچه به عنوان پارتیشن آلومینیومی در بازار ایران رایج شده است با استفاده از پروفیل های آلومینیومی در دو نوع 8 پر برای پارتیشن تک جداره و 8 پر فلت برای پارتیشن دو جداره ساخته میشود. در این جا منظور از پروفیل قطعاتی با مقاطع ثابت هستد که به سبب استحکام، ایستایی و سبکی در صنعت پارتیشن بندی کاربرد دارند.
در پارتیشن بندی با پروفیل آلومینیومی از پروفیل های سبک به عنوان تیر در محورهای افقی استفاده میشود و پروفیل های سنگین به عنوان ستون در محور های عمودی به کار میروند. رنگ پروفیل های آلومینیومی در دو نوع پودری کورهای و رنگ به شیوه آنادایز صورت میگیرد که روش آنادایز مقاومت بالاتری در برابر خوردگی دارد و از زیبایی و درخشش خاصی برخوردار است.
مشخصات پارتیشن بندی آلومینیومی
در پارتیشن بندی آلومینیومی پنل های اصلی کار را فریم هایی روکار تشکیل میدهند.
شیشههای مورد استفاده در این پارتیشن بندی میتواند از نوع شيشه سندبلاست، سكوريت و شيشه معمولی باشد.
یراق آلات جانبی مانند پرده های کرکره ای در این نوع پارتیشن بندی قابل نصب است.
درب های تمام چوب، شیشه یا ترکیبی در این پارتیشن بندی استفاده می شود و محدودیت ارتفاع ندارد.
یونیت های به کار رفته در این نوع پارتیشن از ارتفاع کوتاه تا بلند و زیر سقف قابل اجرا هستند.
انواع پارتیشن اداری آلومینیومی
پارتیشن های اداری را میتوان بر حسب کاربرد مورد نظر تک جداره یا دوجداره انتخاب کرد و پارتیشن آلومینیومی نیز از این قاعده مستثنا نیست. در هر دو نوع تک جداره و دو جداره امکان قرار دادن وگوی شرکت بر روی قسمت شیشه ای پارتیشن وجود دارد.
پارتیشن آلومینیومی تک جداره
فریم های آلومینیوم به کار رفته در این نوع پارتیشن ضخامت 4 تا 6 سانتیمتر دارد و در قسمت جداره پارتیشن، شیشه های با ضخامت 6 سانتیمتر یا ام دی اف 6 و 16 سانتیمتر به کار میرود. ارتفاع پارتیشن آلومینیومی تک جداره به سه حالت کوتاه، نیمه بلند و بلند تا سقف قابل سفارش است و در هنگام نصب به دلیل سطح اتکای کمی که دارند لازم است در بخشهایی از زمین و سقف نقاطی برای اتصال پارتیشن طراحی شود. سادگی و سرعت در نصب این پارتیشن ها و قیمت ارزانتر طراحی و اجرا از مزایای اصلی آن میباشد. به طور معمول از یراق آلاتی مانند کرکره در پارتیشن بندی تک جداره استفاده نمی شود.
پارتیشن آلومینیومی دو جداره
در طراحی پارتیشن دو جداره آلومینیومی، آلومینیوم با ضخامت 4 تا 8 و ام دی اف 16 سانتیمتری به کار می رود. استحکام بالا در این نوع پارتیشن باعث می شود که به ستون و اتصالات متعدد نیاز نداشته باشد. استفاده از پرده کرکره در فضای بین پارتیشن دو جداره مرسوم است و با قابلیت داکتینگ امکان عبور کابل های شبکه و سیستم درون پارتیشن نیز وجود دارد. در پارتیشن آلومینیوم دو جداره معمولا از آلومینیوم آنادایز شده استفاده می شود که زیبایی ظاهری، استحکام بیشتر و تنوع رنگ پذیری را برای آن به همراه دارد.
شاید برای شما سوال باشد که آلومینیوم آنادایز شده چیست و به چه علت استفاده میشود؟
آلومینیوم نیز جزو فلزاتی است که در مجاورت هوا به تدریج اکسید شده و لایه نازکی روی آن تشکیل میشود، تا از آن در برابر خوردگی محافظت کند اما این لایه مقاومت چندانی در برابر خوردگی ندارد، به همین سبب طی یک فرایند شیمیایی به نام آنادایزینگ (Anodizing) ضخامت لایه اکسید به 10 تا 20 میکرون افزایش داده میشود. آلومینیوم آنادایز شده علاوه بر مقاومت بالاتر در برابر خوردگی، ویژگیهای دیگری شامل عایق الکتریکی، رنگ پذیری بهتر و پایین آمدن ضریب انتقال حرارت نیز دارد.
در مجموع اگر به دنبال ایجاد یک فضای کاری عایق صدا و حرارت و سرما هستید، پارتیشن آلومینیومی دو جداره انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود.
مزایای پارتیشن آلومینیومی
- سبکی یکی از مزایای پارتیشن آلومینیومی است که نصب، اجرا و همچنین جمع آوری و نصب مجدد این پارتیشن را به سهولت و در سریع ترین زمان امکان پذیر کردهاست.
- زیبایی ظاهری در ترکیبی که با فریم های آلومینیوم و جداره های ام دی اف یا شیشه ایجاد میشود، تاثیر بسزایی در انتخاب این پارتیشن دارد.
- استحکام بالا در کنار سبکی پارتیشن آلومینیومی از دیگر مزایای این پارتیشن است که آن را در لیست انتخابها برای پارتیشن اداری قرار میدهد.
- مقرون به صرفه بودن پارتیشن آلومینیومی را میتوان یکی از فاکتور های مهم برای استفاده در فضاهای اداری دانست.
- پارتیشن های آلومینیومی به خاطر عایق رطوبت بودن در محیط های مرطوب بسیار کاربرد دارند.
معایب پارتیشن آلومینیومی
- محدوديت در تنوع رنگی پارتیشن های آلومینیومی یکی از معایب آن است، اگر چه این مسئله با استفاده از پروفیل های آلومینیومی آنادایز شده قابل حل است اما هزینه بیشتری خواهد داشت.
- اتصالات آلومینیومی هر از چند گاهی نیاز به روغن کاری و رگلاژ دارند در غیر این صورت ممکن است در محل درب ها باعث ایجاد سر و صدا در محل اتصالات شود.
قیمت پارتیشن آلومینیومی
عوامل بسیار زیادی در تعیین قیمت پارتیشن اداری نقش دارند که از جمله آنها میتوان به نوع پارتیشن اعم از تک جداره و دو جداره، یراق آلات و اتصالات جانبی به کار رفته مانند پرده کرکره، نوع رنگ فریم های آلومینیومی، برند شرکت تولید کننده و سابقه آن اشاره کرد. آنچه مسلم است اینکه باید کیفیت پارتیشن را از لحاظ استحکام و زیبایی ظاهری که به دفتر کار و فضای اداری شما میبخشد بالاتر از قیمت آن در اولویت قرار داد چرا که داشتن فضای کاری بهینه با افزایش بهرهوری در نهایت برای شما سودآور خواهد بود.